Kuharske Bukve (1799): | zęle ſladke ſkorie, inu eno unzho zukra, męſhaj, inu goſto vkuhaj. Stolzi nadrobno eno unzho grenkih mandelnov, ſtepi jih s' 10 |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | cuker nanje vli, in jih čez noč v njim pusti; vkuhaj drugi dan cuker ravno prav gosto, jagode dobro pretresi, jih |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | dokler se jagode ne zmeče, potem jih iz njega vzemi, vkuhaj cuker še gosteje, nadevaj ostrožence v steklenico in deni pohlajeni |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | pretlači. En polič tiga soka z enim funtam lepiga cukra vkuhaj, de se zgosti, kar je prav, potem ga od ognja |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | ne zmeče; potem murbe iz njega vzemi, v steklenico deni, vkuhaj sok s kakima dvema limonovima lupinama gosto in pohlajeniga na |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | kolikor cuker tehta, deni ga v očišeni cuker, pene pobiraj, vkuhaj ga do polovice, pohladi in spravi ga v steklenice. - Z |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | eno staro kokoš z mesno župo ali vodo na pol vkuhaj, perdeni po tem pol maselca hudiga jesiha in dve jajci |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | limone prav mehko, potem vodo odcedi, pretlači jih skozi ruto, vkuhaj vodo in sok z enim funtam očišeniga cukra do polovice |
Nove kuharske bukve ali nauk, ... (1850): | so sicer zrele, pa še precej terde, dobro jih zberi; vkuhaj na en funt jagod en funt cukra do letenja, jagode |