This document is a HTML 3.2 rendering of a Corpus Encoding Specification DTD document, produced in the scope of the MULTEXT-East project, by Fred.

Uses ISO Latin-2 encoding


Multext-East CES1: Speech Corpus, Slovene


*BLOK: O0

Prejšnji teden je prijateljica morala k zdravniku po injekcije. Odhaja na daljnji Vzhod na počitnice in potrebuje injekcije proti koleri, trebušnemu tifusu, hepatitisu A, otroški paralizi in tetanusu. Mislim, da se bo precej slabo počutila po njih. Dobila jih bo vse naenkrat, na enem obisku. Toda meni se ne bo smilila!


*BLOK: O1

Imam problem z mehčalcem vode. Nivo vode je previsok in kotliček stalno kaplja. Ali bi lahko poslali mojstra v torek zjutraj, prosim? Druge dni v tem tednu nimam časa. Hvaležen vam bom, če lahko to pisno potrdite.


*BLOK: O2

Zvežite me prosim z oddelkom za pritožbe. Popravilo glavnega ventila ob moji hiši ni uspelo in klet imam poplavljeno. Vaš vodovodni oddelek je bil izjemno neprijazen. Vse njihove skupine za popravila so baje zasedene v naslednjih dveh tednih. Ali naj dotlej uporabljam klet kot plavalni bazen?


*BLOK: O3

Tukaj mestna gasilska služba. Poskušamo najti nekoga, ki je klical dežurno službo in odložil, ne da bi dal svoje podatke. Kazalo je, da je na lokalni mreži. Poklical je našo linijo številka 762 584. Treba bi ga bilo takoj izslediti, ker je zvenel obupano.


*BLOK: O4

Prevzemite prosim zahtevo za jutranji prevoz s taksijem. G. Levstik iz Kostanjeve ulice bi rad bil na terminalu 4 na Brniku ob 6.15 zjutraj. Let ima ob 7.50, toda urediti mora še glede dodatne prtljage. Označite to kot najvišjo prioriteto in zagotovite točnost. Pričakuje vas natanko ob 6.15.


*BLOK: O5

Rugby moštvo Nove Zelandije se imenuje Črnuhi. Vsi so videti zelo visoki in široki. V nedeljo so igrali proti Irski in čeprav so Irci igrali zelo dobro, so izgubili 23:6. Pretepov ni bilo, in čeprav so Črnuhi večkrat izpustili žogo, zgrešili strele na gol in zamudili dve priložnosti, mislim, da je bila tekma zelo dobra.


*BLOK: O6

Poskušam poklicati g. in go. Mejak iz Celja. Preselili so se iz Brezij 63 v nek drug del Celja. Ali mi lahko poveste njihovo novo številko prosim? Preselili so se približno pred tremi meseci. Kot vem imajo še vedno telefon.


*BLOK: O7

Ali mi lahko prosim poveste katera je najboljša zveza s Celjem iz Spodnje Duplice? Tam moram biti v soboto do 10.30. Če moram na pot pred 7. uro bi hotel vlak z jedilnim vagonom. Slišal sem, da Slovenske Železnice omogočajo najem tajnic na nekaterih glavnih progah. Ali sprejemate rezervacije po telefonu?


*BLOK: O8

Zvežite me prosim s servisnim oddelkom. Moj televizor je pokvarjen že tri tedne in zvedeti hočem, kdaj bo popravljen. Odpeljali ste ga 13.--ega in obljubili, da bo nazaj v enem tednu. Vem, da imate probleme z zalogami, toda to je le preveč. Ali lahko zdaj zvem za končen datum?


*BLOK: O9

Ali mi lahko date seznam restavracij v soseščini? Stanujem na Zeleni ulici, spodnja Šiška. Zanima me kaj bolj eksotičnega kot običajno. Mogoce kakšna indijska restavracija, naprimer. Po možnosti ne vegetarijanska.